top of page

Omega 3 med polyfenoler.

Varför rekommenderar jag det?


För att Omega 3 är helt livsnödvändigt, ifall man vill ha en bra hälsa. Hela vår kropp är uppbyggd av celler. Dessa celler har cellmembran som ska bestå av Omega 3 och Omega 6. Så hela vår kropp är uppbygd av Omega 3!

Omega 3 behövs varje gång en cell bildas. Ca 2 miljoner celler dör och byts ut mot nya celler VARENDA SEKUND!

Omega 3 behöver ha en antioxidant som kan beskydda Omega 3 fettsyrorna som vi äter eftersom Omega 3 oxiderar och förstörs väldigt fort. Många Omega 3 tillskott använder sig utav en antioxidant som heter Vitamin E. Vitamin E är duktig på att skydda Omega 3 så länge den står på en hylla i en butik. Men så fort vi intar Omega 3 kosttillskottet och den åker ner i magsäcken, så sker en process där Vitamin E och Omega 3 fettsyran blir separerad. Därav visar mätningar att många Omega 3 tillskott att dom bara klarar av att vara aktiva i människans kropp mellan 2-6h.

Rätt mängd polyfenoler tillsammans med Omega 3 kan göra så att ett Omega 3 kosttillskott kan vara aktiv i över 30h.

Omega 3 - Det är fettsyrorna EPA och DHA som vi måste få i oss för optimal hälsa. Dessa fettsyror påverkar cellerna positivt och ger en anti-inflammatorisk effekt i kroppen. Fettsyran EPA (eicosapentaensyra) spelar en central roll i kommunikationen mellan kroppens celler. Så för att cellerna ska kunna kommunicera korrekt, att hormon receptorerna ska fungera optimalt, så måste vi ha EPA. DHA (doco­sahexaensyra) är kropp­ens mest flexibla fettmolekyl och finns i de känsligaste organen: hjärnan, ögats synceller, i spermier och hjärtats muskler. Har vi brist på DHA så blir dessa viktiga organ lidande.Kroppen klarar inte av att producera dessa fettsyror själv. Vi måste äta dom. Vi kan omvandla EPA till DHA och dessa viktiga organ kommer alltid bli prioriterad, och därav så blir underskottet på EPA väldigt stort och detta visar sig ofta som inflammatoriska problem som:

Allergi

Astma

Ont i kroppen

Magproblem (Bara för att nämna några) Får vi för lite DHA, så påverkas vår hjärna i stor grad:

Hjärndimma

Koncentrationssvårigheter Ångest Depressioner (Bara för att nämna några) Jag håller föreläsningar kring detta. Vill du bli med så följ mig på FB @foodchangelives för att ta del av när nästa föreläsning ska hållas.

#omega3 #polyfenoler #omega3fettsyror #balans #exem #ångest #depression #hjärndimma #trötthet #lågenergi #astma #allergier #allergi #EPA #DHA #Celler #omega3medpolyfenoler

99 views0 comments

Recent Posts

See All

Another hot topic is Collagen! People want to eat it to increase nail and hair quality! And they want the anti-aging effect! Collagen is the most plentiful protein used in your body. It’s one of the p

bottom of page