top of page

Immunförsvar

Updated: Apr 16, 2020

Kan man boosta sitt immunförsvar? Denna fråga är väldigt omdiskuterad. Det jag själv förstår när jag ser hur människors hälsa förändras är att desto mer påfrestningar vi utsätter vår kropp för, desto "sämre immunförsvar" får vi. Så har vi mer problem med en sämra tarmflora. Läckande tarm. Har vi problem med mycket inflammation. Ja då verkar immunförsvaret behöva fokusera sitt arbete på att försöka rätta till detta först och främst vilket då gör att vi kan uppleva att "ha sämre immunförsvar". Men allt hänger samman.
Hur vet man ifall man har "svagt immunförsvar"?

  • Är du ofta sjuk?

  • Hur länge är du sjuk när du väl är sjuk?

  • Har du några hälsoproblem? Allergi? Eksem? Astma? Psoriasis? Högt blodtryck? tex. Alla hälsoproblem är bevis på att du har inflammation i kroppen som sätter ner ditt immunförsvar.

  • Ångest, Deppressioner, ADD, ADHD är ofta relaterarat med läckande tarm (inflammerad tarm som inte har rätt tarmflora, vilket påverkar immunförsvaret negativt)

  • Andra tarmproblem? Förstoppning, diaree, IBS och Chrons?


Immunförsvaret är något vi kan påverka! Men för att påverka det så måste man förstå sig på både hur kroppen fungerar och hur magen fungerar. Största delen av vårt immunförsvar sitter runt magen och kan bli väldigt överaktivt ifall vi har läckande tarm. Detta är det jag viger mycket av mina arbetsveckor till, så att jag kan ge dig den samlade informationen i korta drag så du slipper sitta timme efter timme och försöka lära dig allt.


MEN OM du tycker om att lära dig saker, kan engelska och har en timme över så borde du se denna: "Hälso webinar med Michaela Morrell och Brenda Lee Reils"


Att minska inflammationen i kroppen frigör mycket av immunförsvarets arbetsbörda. För att förstå detta gå till "Balansen som påverkar hur vi mår" och se på den korta förklaringen om celler, obalanser och inflammationer. Om detta stämmer för dig kan jag inte garantera. Men jag vet att mina egna allergier inte längre behöver mediciner efter jag rättade till denna obalansen. Det var antaligen hög nivå av inflammation i min kropp som gjorde så att mitt immunförsvar blev negativt påverkat och därför valde jag att mäta hur cellerna mår med ett Balans Test! Man kan äta massa C-vitamin så klart och jag uppmanar alla till att se till att få i sig alla de essensiella vitaminer, mineraler och antioxidanter vi behöver! Tänk på att sättet vi odlar och skördar på påverkar vitamin och mineral mängden i grödorna ofta negativt.

Extra D-vitamin och gärna Beta 1,3/1,6 glukan då dessa stärker immunförsvaret väldigt effektivt! Protect är den källan jag själv använder och som jag ger mina barn, och min kära mamma utav! 💕 Men för att få optimal hjälp av allt man tillsätter kroppen så MÅSTE man se till att cellmembranen är genomträngliga så alla mikronäringsämnen som ska färdas igenom cellmembranet och faktiskt komma sig in i cellerna - kan göra det för att fylla funktionen man vill att den ska fylla!

Så vad gör jag själv?

  • Jag äter sund mat (undviker socker, gluten och äter näringstät mat)

  • Jag tvättar händerna

  • Jag undviker att resa

  • Jag använder kostillskott för att boosta immunförsvaret.


Men behöver man verkligen kostillskott?

Detta är en bit av en hälso kurs jag håller på att ta fram.

LÄS DEN!Så du kan bestämma hur du vill göra. Med den kunskapen jag har, så väljer jag att ge både mig själv och hela min familj kostillskott! Jag har testat mycket genom åren och jag har träffat många produktutvecklare och studerat många olika kostillskott.Men aldrig har någon producent imponerat så mycket på mig som Zinzinos kostillskott.

Dr Paul Clayton som är ansvarig för att se till att Zinzino är det ledande varumärke inom Pharmaco nutrition, gör det så otroligt bra.

Här är ett utdrag från en av hans böcker som jag absolut rekommenderar alla att läsa! Kunnskap är vårt vapen i dessa tider!

Aldrig tidigare har jag sett människors kroppar självläka så effektivt förrut. De har verkligen förstått vikten av kvalite, rätt mängd, biotillgänglighet i kroppen och kroppens behov!

Dessa hälsofördelar och kroppens förmåga att läka har jag givetvis känt på min egna kropp (födesämnesallergier borta samt inflammatoriska smärtor i rygg och nacke är borta), sett på min familj och många vänners kroppar samt över 350 av mina kunder, som testat och känt av hälsofördelarna och är överlyckliga! Tänk att bara byta ut sin #omega3 mot ett nytt märke kan ha så stor skillnad! Jag vet varför och undrar du hur så bara fråga mig!

Har du FB så rekommenderar jag att gå med i "Zinzino - customer forum" eller "Zinzino kundeforum" för att lära dig mer om kundernas erfarenheter. Återkom till mig om du har några frågor eller funderingar. Jag ger gratis rådgivning kring vår hälsa och produkterna.


Så hela min familj äter hela hälsoprotokollet som innehåller:

Balance Oil - som tar bort inflammation och hjälper immunförsvaret. Nya generationens Omega 3, som bevisar att den slår alla konkurenter om och om igen.

Xtend - som innehåller alla vitaminer, mineraler och fytonäringsämnen som är fördelaktiga för ett starkt immunförsvar och en opitmal läkning av trasiga celler/vävnader. Dessutom innehåller den Beta 1,3/1,6 glukan!

Zinobiotic - Prebiotika, den mest effektiva jag hittat på marknaden. Detta är mat för våra tarmar! Den hjälper till att öka upp mängden tarmbakterier och hjälper vår tarm att läka! De allra flesta av oss har något som kallas för "läckande tarm" och detta tar otroligt mycket på immunförsvaret och ger oss många olika hälsoproblem. Att hjälpa tarmen läka och öka bakteriemängden är främjande för vår hälsa från topp till tå! Dessutom lägger jag just nu till Protect

Som då innehåller både extra vitamin D och extra Beta 1,3/1,6 glukan.

Vad ska man undvika att äta? Minimera Socker, Gluten och allt du köper som kommer i ett paket med längre hållbarhet än 1 vecka! Ta bort farliga tillsättningsmedel, färgämnen, Omega 6 -vegetabiliska oljor, produkter med fler än 5 ingredienser.


MVH/Michaela Morrell på Food Change Lives. -10 Mars 2020


#Dvitamin #vitaminD #vitaminC #Cvitamin #immunförsvar #beta1316glukan #hälsokonsultation #kostillskott #vilkakostillskottskajagvälja #bästakostillskotten #zinzino #protect #xtend #zinobiotic #foodchangeslives #foodchangelives #socker #undviksocker #undvikgluten #gluten #glutenintollerans

80 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page